Chris Martin késői sztrájkja során Derby kiragad a pazarló Leedsből

Chris Martin megállási időbeli egyenlítést szerzett, amikor Derby egy valószínűtlen pontot kiragadott az 1–1-es döntetlennel szemben Leedsben. A hazaiak gyakorlatilag az egész meccset uralták, de kifizették a kapu előtti hanyagságukat és Mateusz Klich kihagyott büntetőjét. A Leeds egy Max Lowe öngóljával nyitotta meg a gólt, de esélyt kiesett, és esélyt kapott arra, hogy továbblépjen.

A házigazdák domináns első félidejében a Leeds szinte korai nyitányt kapott, amikor Kelle Roos eltalálta az egyik védőjének a beadását.Pablo Hernández felpattant és majdnem kiszemelte Patrick Bamfordot, de Tom Huddlestone épp időben érkezett oda, hogy kitakarítsa a szögletet. Leicester gyors indulása folytatódik, amikor James Maddison elsüllyeszti a Spurs-t a késői kábítóval. hektáros területen, és csak a kapu fölött villantott labdát, hogy Jack Harrison lövése elháruljon pár méterről.

Derby kapuja elbűvölt életet élt, és nem volt meglepő, amikor a házigazdák betörtek a holtpont a 20. percben. Bamford mély szabadrúgástól Stuart Dallasig tartotta a labdát, akinek lövését eredetileg Roos hárította.A holland kapus azonban csak a védő Lowe útjára tudta terelni a labdát, és a labda közvetlen közelről a hálóba pattant.

Dallasnak ezután egy curling-erőfeszítése megdőlt Roos-tól, amikor a United egy másodpercig nyomott. . A Leeds borsozta a Derby gólját, Harrison hosszú távú erőfeszítései remekül mentettek Roostól, mielőtt Bamford jól lobbizott volna, amikor tiszta lett. A Derby szerencsésnek tarthatta magát, mert egynél több góllal nem volt lemaradva, és a továbbiakban nem léteztek, egyetlen lövést sem regisztráltak a kapura.

A Leeds ott folytatta, ahol az újrakezdés után azonnal abbahagyta, és Bamford ismét közel került, ezúttal néhány méterről vágott egy kapufát.A Leeds nem mutatta a könnyedség jeleit, mivel Bamford röviddel ezután tesztelte Roost a tizenhatoson belülről.

Derby végül néhány ritka támadási képességet mutatott be, amikor az első játékot regisztrálták az óra előtt, bár Martyn Waghorn kihagyta Teljesen hosszútávú erőfeszítéssel a célpont.

Leedsnek akkor arany esélye volt tiszta napvilágot adni a két fél között, amikor pontrúgást kaptak, miután Matt Clarke és Scott Malone együttesen ügyetlenül hozta Bamfordot. lent a dobozban. Klich feljebb lépett, de a büntetőt Roos kapujának rossz oldalára dobta, a kapust pedig megverték.

Rengeteg ideg támadt az Elland Road körül, bár a földön nem sokan láthatták volna Martin remek befejezését – az első Derby-gól két évre – ez zárta a legvalószínűtlenebb döntetlent.

Author: Adam5811