Az amerikai férficsapat egyenlő fizetéssel ütött vissza az amerikai futball „hamis könyvelésén”

Az Egyesült Államok férfi labdarúgó-válogatott kedden a játékosok szakszervezetén keresztül közleményt adott ki, amelyben vitatta az US Soccer állítását, miszerint az Egyesült Államok női világbajnok bajnokainak játékosai 2010 és 2018 között többet kaptak, mint férfi párjaik.

“Az USMNT játékosai nem voltak lenyűgözve az amerikai futballszövetség elnökének, Carlos Cordeiro hétfőn nyilvánosságra hozott levelének” – olvasható a közleményben. „A Szövetség elárulja a sporthoz való hozzájárulást, ha az megfelel nekik. Ez inkább ugyanaz a Föderáció részéről, amely folyamatosan vitákban és perekben vesz részt, és a bevételek és a nyereség növelésére összpontosít, anélkül, hogy ötlete lenne, hogyan lehet ezt a pénzt felhasználni a sportág növekedésére.A tisztességtelen profit növelésének egyik módja az, ha nem hajlandó kifizetni a válogatott játékosoknak az általuk termelt bevételek méltányos részét. ”

Az erősen megfogalmazott nyilatkozat az amerikai futballelnök hétfőn közzétett levelére válaszolt Carlos Cordeiro, amely szerint a szövetség 34,1 millió dollárt fizetett ki fizetési és játékbónuszként a nőknek, szemben a férfiaknak fizetett 26,4 millió dollárral. Ezek az adatok nem tartalmazzák a csak a nők által kapott ellátásokat, például az egészségügyet. Carlos Cordeiro (@CACSoccer) Levelem és adatlapom futballközösségünknek az @USWNT perről. Női játékosaink elkötelezettek vagyunk a helyes cselekvés mellett, és optimista vagyok, hogy ezt meg tudjuk valósítani.https://t.co/5bzV4KRFdm (1/2) pic.twitter.com/GYYnPH1Z7c 2019. július 29. csapat „intézményesített nemek szerinti megkülönböztetéssel” vádolta az amerikai futballt, amely méltánytalan ellentételezést tartalmaz a férfi csapat játékosaival összehasonlítva. a WNT és az amerikai foci érdekei. Szeretném, ha tudnád, hogy a US Soccer elkötelezett a játékosok jó cselekedete mellett, és a játékosok nyilvános észrevételei bátorítottak engem, kifejezve vágyukat az együttműködő megközelítés iránt.Továbbra is optimista vagyok abban, hogy megtalálhatjuk a közös pontot ”- írta Cordeiro. „Együtt hiszem, hogy ezt meg tudjuk valósítani.”

Molly Levinson, a perrel kapcsolatos ügyekben a játékosok szóvivője a levelet „az USSF szomorú kísérletének nevezte, hogy elnyomja a támogatás elsöprő hullámát. Az USWNT a rajongóktól a szponzorokig mindenkitől befogadta az Egyesült Államok Kongresszusát. ”

Levinson hozzátette:„ Az USSF többször elismerte, hogy nem fizet egyenlően a nőknek, és nem hiszi, hogy a nők meg is érdemelnék. hogy egyenlően fizessenek.Ezért olyan szavakat használnak, mint „méltányos és méltányos”, nem egyenlőek a fizetés leírása során. ”

Cordeiro elmondta, hogy a szövetség nemrégiben átfogó elemzést végzett pénzügyi helyzetéről az elmúlt 10 évben, hogy tisztázza, mi zavart nevezett mindkét csapat fizetési struktúrája alapján.

Az US Soccer közölte, hogy a női válogatott játékosoknak évi 100 000 dolláros alapbért és játékosonként további 67 500 – 72 500 dollárt fizet fizetésként a játékért. az Országos Női Labdarúgó Ligában. A nők egészségügyi ellátásokkal és nyugdíjtervvel is rendelkeznek.

Ezzel ellentétben a férfi válogatott játékosait edzőtáborok behívásai, játékbeli megjelenések és teljesítménybónuszok fizetik. A szövetség szerint a férfiak képesek magasabb bónuszokat keresni, mint a nők.A kollektív szerződéseket nem hozzák nyilvánosságra, és az US Soccer nem közölt részleteket a férfiak bónuszszerkezetéről.

Az USSF szerint a férfi csapat több bevételt termel. A szövetség szerint a női csapat 2009 és 2019 között 238 meccsen 101,3 millió dollárt, míg a férfiak 191 meccsen 185,7 millió dollárt termeltek a szövetség szerint.

Az elemzés nem tartalmazott díjakat az olyan versenyeken, mint a világ. Kupát, mert ezeket az alapokat a Fifa, a foci nemzetközi irányító testülete határozza meg, és nem az amerikai foci.

Cordeiro levele az amerikai futballra gyakorolt ​​növekvő nyomás közepette érkezik a hónap elején a világbajnokságon elért női győzelem nyomán. . Miután az Egyesült Államok legyőzte Hollandiát, hogy megnyerje a második egyenes bajnoki címet, a stadion közönsége az „Egyenlő fizetés!Egyenlő fizetés! ”

A világbajnokság alatt a kongresszus több mint 50 tagja levelet is küldött az amerikai futballnak,„ hogy kifejezzék csalódásunkat a fizetés, a nyilvánosság és a befektetések terén mutatkozó egyenlőtlenségek miatt. továbbra is szembesült. ” Joe Manchin nyugat-virginiai szenátor előterjesztett egy törvényjavaslatot, amely visszatartaná a szövetségi finanszírozást, amely a 2026-os férfi világbajnokság megrendezésére irányul, amíg a probléma meg nem oldódik. Kiderült: a 730 000 dolláros nemek közötti bérszakadék az amerikai világbajnokság bónuszaiban További információ

Cordeiro a levélben elmondta, hogy a szövetség úgy döntött, hogy a vita elnyerésére összpontosít, és nem vitatja meg a pert.

„Most, hogy a női világbajnokság mögöttünk van, a legfontosabb tények közös megértése is segít előmozdítsa közös munkánkat a női foci növelése érdekében Amerikában, valamint az egyenlőségről folytatott nagyobb nemzeti vitát. ”- írta.

Levinson fenntartja, hogy az US Soccer adatai félrevezetőek. „Az USSF adatlapja nem„ pontosítás ”. Ez egy csel.Itt van, amit nem tagadhatnak. Minden játékért, amelyet egy férfi játszik az MNT-n, magasabb alapbért fizet, mint egy nő a WNT-n. Minden összehasonlítható győzelemért vagy döntetlenért magasabb a bónusa. Ez a nemek közötti megkülönböztetés meghatározása. ”- mondta Levinson nyilatkozatában. “Az, hogy az USSF másképp higgyen, elkeserítő, de csak növeli az elhatározásunkat a valódi egyenlő fizetés megszerzése érdekében.”

Author: Adam5811