A BBC Év Sportszemélyisége: kinek kell öt legjobb díjat nyernie?

Ronnie O’Sullivan immár 25 éve nyer: öt világbajnoki címet, hét mestert és hét brit bajnoki címet, ezek közül a legújabbat ebben a hónapban. 19. nagy győzelme azt jelenti, hogy megelőzte Stephen Hendryt és a snooker történetének legsikeresebb játékosa lett.

Hendry már megbékélt ezzel. “Ronnie a legjobb játékos, akit valaha láttam” – mondta Hendry. És ennyi idő alatt O’Sullivant soha nem is jelölték a Spoty -ra.Ami jól áll neki. „Nagyon örülök, hogy nem jelöltek” – mondta. – Állni egy összejövetelen – ez nem az én jelenetem. Ami igaz, a Spoty sok hülyeség, de ez az a fajta dolog, amit akkor mondhat, amikor 25 -ször megcsúfolták.

O’Sullivan az a ritka fajta zseni, akivel valójában kapcsolatban lehet állni annak, aki mindig a munkájával, a munkahelyével és a főnökével foglalkozik. Csakúgy mint mi. És ha elveszítette a népszerű szavazást Crawley -ben, amikor azt mondta, hogy a helyszínük „vizeletszagú”, bárki, aki egy átlagos angol szabadidőközpontban töltött időt, azt is sejtheti, hogy ebben is van igazság. O’Sullivan mindig is elég őszinte volt abban, hogy milyen nehéznek találja az életet, a mentális betegségeit, az italát és a drogproblémáit.Más jelöltekkel ellentétben nem unalmas, nem nagyképű, és szívesen fizeti az adókat. Ő is úgy csavarog az életen, mint a többiek, mindent megtesz, amit csak tud, csak a legjobb az, ami sokkal jobb, mint mindenki másé. Az év sportellenes személyisége díjak 2018 | Simon Burnton Olvasson továbbA legnagyszerűbb sportpillanat: Cook búcsúszázada Ali Martin

Ian Bothamet gyakran megkérdezték, hogy ki írta a forgatókönyveit. De egy napsütéses szeptemberi napon Dél-Londonban a nagyszerű sokoldalú drámaírót látszólag Alastair Cook mellé rendelték, aki miután kijelentette, hogy az Oválon az ötödik India elleni teszt lesz az utolsó az angolok fehéreiben, lemondott a színpadról 33. és utolsó évszázad.

Cook 33 éves korában inkább az idő mérföldjei miatt hívta az időt, mint az életkor miatt.Úgy érezte, hogy hiányzik a legfelső szinten szükséges extra hajtás, és egy olyan nyáron, amelyet a tekézők uraltak, az előző téli kettős évszázad Ausztrália ellen kezdett kiemelkedővé válni. De mindenféle nyomástól és kétségektől mentesen édes időzítés következett, és nem csak fűzfán keresztül.

Mire Cook elindult, 147 futás volt a neve – könyvelés -megtörő angliai karrierje, amely 12 évvel korábban kezdődött, egy évszázaddal a debütálásakor Nagpurban -és a teherbíró felesége, Alice, valamint két kisgyermek között álló tömegek sokadik ovációjáért emelkedtek.Ahogy a kissé zavarba ejtő nyitó megjegyezte a zárásnál: „Néha az álmok valóra válnak.” Videó lejátszása 1:31 Kulcsfontosságú pillanatok Alastair Cook rekorddöntő angliai karrierjében-videóVilág sportsztár: Ester Ledecka, Sean Ingle

Robusztus tok készíthető az év mind a négy világsztár jelöltje számára. Francesco Molinari megnyerte az Openet, és öt pontból maximum ötöt szerzett a Ryder Kupán. Oleksandr Usyk vitathatatlan cirkáló világbajnok lett.És a hihetetlen Simone Biles volt az első tornász 30 év alatt, aki mind a hat női versenyen érmet szerzett ugyanazon a világbajnokságon. Ez a teljesítmény még figyelemre méltóbb, mivel 24 órával az első fegyelme előtt veseköve volt. Dina Asher Smith igazi versenyző a BBC Év Sportszemélyiségéért. Olvasson tovább

Ester Ledecka azonban Pyeongchangban vitathatatlanul még inkább felkavaró volt. Nemcsak a 23 éves cseh lett a történelem első sportolója, aki síelni és snowboardozni kezdett a téli olimpián-a világot is sokkolta azzal, hogy mindkét versenyen aranyat szerzett. Senki sem adott reményt Ledeckának a női szuper-G sídöntőben, tekintve, hogy elsősorban snowboardos, az amerikai szupersztár, Mikaela Shiffrin által elutasított sílécen versenyzett, és előtte erős fájdalmai voltak.Valójában a győzelme annyira váratlan volt, hogy az NBC az osztrák Anna Veith -t nyilvánította győztesnek, mielőtt Ledecka 0,01 másodperccel győzött.

Néhány nappal később Ledecka összetörte riválisait a snowboard párhuzamos óriás -műlesiklásban. -fejjel egy sor kiütéses versenyen, történelmet írni. A snowboard edzője, Justin Reiter úgy véli, hogy Ledecka – aki szintén ragyogó szörfös – „az egyik legnagyobb élő sportoló”. Kik vagyunk, hogy merjünk vitatkozni? Facebook Twitter Pinterest Gareth Southgate, miután Anglia Svédország ellen nyert a világbajnokság negyeddöntőjében. Fotó: Clive Rose/Getty ImagesAz év csapata: Paul MacInnes angol labdarúgói

Egyrészt túl nyilvánvaló. A férfi labdarúgás uralja az ország sportkörnyezetét, és néha a társadalmi és kulturális megfelelőket is.Ez az angliai csapat nem igényel több figyelmet, mint amennyi már van, és – tudod mit? – ők sem nyertek semmit. De másfelől valóban nincs választási lehetőség: Gareth Southgate csapata az idei brit csapatok közül a legjelentősebb teljesítményt nyújtotta. A világbajnokság a bolygó legnagyobb sporteseménye, több okból is, és ezek egyike az, hogy a versengő (sőt nem versenyképes) országok ennyit fektetnek bele. A jó teljesítmény felemeli a nemzetet, a rossz pedig önvizsgálatba sodorja.

Anglia nemzetközi szintű alulteljesítése pszichodráma lett; vereségük a 2016 -os Európa -bajnokságon Izlanddal, négy nappal a Brexit -szavazás után nemzeti metafora. Mindezt úgy dobni, mint Angliát, szeizmikus teljesítmény volt.Ha tovább akarunk lépni: modern, intelligens futballt játszani, bajtársiassággal és mosollyal, nem annyira kellemes meglepetés volt, mint finom sokk.

Anglia (a nemzet) mulatott benne, boldog emberek. Mit kérhet ennél többet egy sportcsapattól? És az elődöntős hely sem volt rossz. Ki a 2018-as csapat? Az én szavazatom az angol női labdarúgókra vonatkozik. Olvassa továbbAz év edzője: Tracey Neville, Anna Kessel

Hány ember mondhatja el, hogy örökre megváltoztatta a sportágát? Tracey Neville angliai netball -győzelme éppen ezt tette. A világ legjobbjait, Ausztráliát verték meg a saját háztájukban, hogy megszerezzék a Commonwealth aranyát. Korábban csak Ausztrália és Új -Zéland jutott döntőbe.Neville csapata megváltoztatta az angol sporttörténelmet, és megtörte a globális hegemóniát.

Edzői felkészültséggel tette ezt, így Helen Housby – aki a játék utolsó másodperceiben a győztes gólt szerezte – bekerült az angol csapatba, és ez inspirálta Ama Agbeze kapitánya, és a professzionalizmus minden csöppségét kipréseli a félprofi játékosokból. Összefoglaló: iratkozzon fel heti legjobb összefoglalónkra.

A győzelem ikonikus pillanatot adott a netballnak. A Vörös Rózsákról készült, dicsőséges fotó boldog halomba halmozva – Housby kék nyelve és ámulatba ejtő arckifejezése – az első oldalakon volt vakolva. Ereje hegyeket mozgatott meg: tévéügyleteket, fényes Nike kampányt és további 130 000 játékost hozott.

Neville győzelemmel megemelte saját profilját, ami nagyon ritka dolog egy női edző számára. A média figyelme megfelel neki.Nevetségesen vicces, földhözragadt és rendkívül szimpatikus. Női sport és női edző felülmúlja a férfi versenytársakat? Ez valóban egy új világrend.

Author: Adam5811