Mason Mount már új embernek tűnik Lampard számára új megjelenésű Chelsea-jében

Az, ahogyan Mount megzavarta az Arsenal egykori középpályását, felidézte, hogyan szerezte első Chelsea-gólját a múlt hónapban a Leicester City 1–1-es döntetlenjén. Ezután Wilfred Ndidi volt a sor, amikor Mount eltalálta a labdát, aki kirabolta a középpályást a terület szélén, mielőtt alacsony lövést hajtott volna Kasper Schmeichel mellett.

Valencia ellen azonban Mount energiája cinikus szabálytalanság Coquelintől. Az angliai válogatott egy bal-bal helyzetben kezdett 3-4-2-1-es rendszerben, egy csatorna támadásban Tammy Abraham és a középpályán Mateo Kovacic és Jorginho között, és a Chelsea pezsgése alábbhagyott.Mount helyettesítője, Pedro, nem tudta olyan hatékonyan összekapcsolni a játékot.

Bíztatóan Mount, legjobb esetben, ha központi szerepet tölt be, de képes balról befelé sodródni, a valenciai meccs után nem volt mankóval. A vizsgálat nem mutatott szalagkárosodást, és csütörtökön keményen dolgozott a főcsoporttól távol a Chelsea edzőterén. Az edzői stáb két tagja, Joe Edwards és Chris Jones, figyelte, ahogy a Mount befejezi a transzfert. Jól mozgott, és a támogatottságra törekvő Lampard hamarosan csatlakozott hozzájuk.

Még mindig van esély arra, hogy a bajnokságban három gólt szerző Mount játszhasson a Liverpool ellen. Míg Lampard azt mondta, hogy Mount felkötheti a bokáját és át tudja játszani a fájdalmat, a Chelsea menedzsere nem játszik feleslegesen.N’Golo Kanté és a lágyéktöréssel küzdő Antonio Rüdiger kapott időt arra, hogy visszatérjen a boka és a térd sérüléseiből. Kantének be kell bizonyítania, hogy közeledik a végsebességhez, mielőtt visszaállítaná az oldalára.

Mindez azt jelenti, hogy a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy Mount ezt ülteti ki, így Lampard megtalálja a módját annak, hogy a Premier League vezetőit megverje egy játékos, aki már döntő fontosságúvá vált a Chelsea számára.

Valószínűleg nem érdemes a Lampard Derby csapatánál lakni, ha mindig ott küzdenek, amikor Mount nélkül voltak, aki az elmúlt szezonban kölcsönözte a Championship klubnál.Végül is a Chelsea-nek van olyan csapata, amely tele van bevett nemzetközi csapatokkal.

Hasonlóképpen nehéz figyelmen kívül hagyni a Chelsea 11 bajnoki gólját, amelyeket az akadémia végzősei szereztek ebben a szezonban, és kérdéseket vetnek fel az idősebb játékosokkal kapcsolatban. – Nem foglalkozom az életkorral – mondta Lampard. – Van egy csapatunk. Mason csak nagyon magas szintet tett meg. Ha nem játszik, akkor más játékosoknak hozzá kell járulniuk, és a csapat minden részéről gólokra lesz szükségünk, és ők eljönnek. ”

Azonban kevés arra utal, hogy Pedro és Willian egyszerűen arra vártak volna, Veszély, hogy csatlakozzon a Real Madridhoz, mielőtt kilépne a belga árnyékából. Pedro nyolc gólt szerzett a bajnokságban az előző szezonban.Willian hármat szerzett.

Mindkettő fontos volt a Chelsea számára, és vannak fegyvereik, Pedro a fürkésző futással és a kapura való tekintettel, Willian a gyors csöpögős és veszélyes szettjeivel.Mégsem ismertek arról, hogy uralják a nagy játékokat, és bár Lampard elégedett Willian legutóbbi bemutatóival, a brazil alig különböztette meg magát azzal, hogy Ross Barkley-val vitatkozott, mielőtt a középpályás lecsapta a lécet ezzel a késői büntetéssel Valencia ellen.

Barkley egy másik, akinek többet kell produkálnia – az angliai válogatott háromszor is betalált az előző szezonban -, a Chelsea-nek pedig türelmesnek kell lennie Christian Pulisic ellen, aki a Borussia Dortmundtól szerződött 58 millió fontos.

Az amerikai szélső kihasználatlan csere volt. a Wolves és a Valencia ellen, bár van olyan eset, amikor a Liverpool jobbhátvédjével, Trent Alexander-Arnolddal ütközhetünk.Nagyobb kérdések lebegnek azok felett, akiknek több mérföldje van az órában, ezért továbbra is nehéz végleges ítéletet mondani Lampard indulásáról. Egyenetlen osztagot örökölt, és transzferembargó akadályozza.

A fiatalítás belülről érkezett. Abraham hét gólt szerzett, és ezen a héten jó hírek voltak, amikor Callum Hudson-Odoi, aki szombaton folytatja visszatérését achilles-sérüléséből a 23 éven aluliakkal, új ötéves szerződést írt alá. Hudson-Odoi, az izgalmas potenciállal rendelkező szélső, valamint Reece James, az ígéretes fiatal védő, részt vesz a Grimsby Town ellen a Carabao Kupában szerdán. A Premier League címet most veszíteni kell a Liverpoolnak?Ne légy hajlandó. További információ

Ruben Loftus-Cheek is visszafordul egy achilles sérülésektől, és csak akkor, ha Lampard elegendő fiatalos energiával és fantáziával rendelkezik, csökkenni fog a hegyre való támaszkodás . A Chelsea addig további hátrányokat fog elszenvedni, és a Liverpoolnak, aki négy évet töltött Jürgen Klopp futballjának elsajátításával, elsődleges célja, hogy kiaknázza a fényes jövőről álmodozó, de a holnaptól félő csapat fejlődésének gyengeségeit.

Author: Adam5811