„Lemaradtam a bátyám esküvőjéről”: a Barnet rajongó, aki 2020 egyenes mérkőzést látott

„Valamilyen oknál fogva Wood Greenben voltunk, és mielőtt észrevettük volna, körülbelül fél négy volt”-meséli Percy 13 éves énjének tapasztalatait. „Azt gondoltam:„ Istenem, most nem megyek a Barnethez. ”Körülbelül akkor értem haza, amikor a játék befejeződött, és sikerült megtalálnom az eredményt. Sajnos, vagy talán szerencsére 5-1-re nyert a Worcester City. ”

Percy tisztán emlékszik a pillanatra, hiszen ez volt az utolsó alkalom, amikor kihagyta a Barnet hazai mérkőzését. Ez 50 év és számítás, egy 1377 mérkőzést megfutó futam (az egymást követő hazai és idegenbeli mérkőzéseinek összege nagyobb, 2020, de rövidebb ideig fut).Az odaadás tekintetében ez egyenértékű a vallási hittel, bár vannak különbségek: amikor elérkezett az idő, hogy megemlékezzenek a teljesítményéről, Percy ahelyett, hogy egy klerikus áldását kapta volna, felvonult a pályán a kaptárban a Nemzeti Liga elleni mérkőzés előtt Solihull Moors.

„Ez csak egy a megmagyarázhatatlan dolgok közül” – mondja Percy, hogyan szerezte meg a hibát. – Valószínűleg hét vagy nyolc meccset hagytam ki a Worcester -ügy előtt. De utána szándékosan próbáltam minden meccset megcsinálni. Érintse meg a fát. Azóta semmi komoly dolgom nem volt ahhoz, hogy megállítsam. Csak néhány alkalommal éreztem magam durván a napon.Lehet, hogy ha nem futottam volna, talán nem mentem volna el, de úgy tűnik, jobban érzi magát, ha már ott van. ”

Percy, 63, néha figyelmen kívül hagyta az egészségét, és támogatta Barnet, de ez még nem minden; figyelmen kívül hagyta bátyja esküvőjét. „Hiányzott, mert Barnet ugyanazon a napon otthon volt a Telfordban” – mondja. – Szerencsére otthon volt. Rohanás a meccs után, gyors váltás, és este 6 -ig fogadtam a fogadást. Tehát nem volt rossz. ”

Jelenleg Percy a legjobb időket éli, Barnet az FA -kupa negyedik fordulójába jutott (korábban kétszer is megtették, Percy mindkét alkalommal ott volt) . Élvezte a harmadik fordulóban eltöltött idegenbeli napot a Bramall Lane-ben, ahol a Barnet 1-0-ra legyőzte a Sheffield Unitedet, de a Brentford elleni döntetlent kissé csalódásnak tartja.Derbi lesz a méhek néven ismert csapatok között, de ez nem vigasztalja Percy -t. „Hamis méheknek nevezzük őket” – mondja. – Nem tudom, miért nevezik őket méheknek azon túl, hogy a nevük B -vel kezdődik. Sosem láttam még vörös -fehér csíkos méhet. Facebook Twitter Pinterest A Barnet játékosai ünneplik a győzelmet a Sheffield Unitedben, amely a negyedik forduló FA Kupa döntetlenjét szerezte meg a Brentford otthonában. Fénykép: Lee Smith/Akcióképek

Vannak, akik felismerik azt a megszállott szenvedélyt, amely lehetővé tette Percy számára, hogy mindvégig fenntartsa a sorozatát, mások megzavarják. „Mindenki hajlandó rajongóként állandóan a pesszimista oldalon állni. És amikor elveszíted, olyan lehangoltnak érzed magad ” – mondja. – De ezt meg kell egyensúlyoznod a győzelem eufóriájával.Nem tudod leírni a csúcsokat, amikor ezt megteszed. Háromszor megnyertük a konferenciát, és megnyertük a Déli Liga első osztályát délen, megnyertük a Déli Liga kupáját, jártunk Wembleyben az FA Trophy -ban 1972 -ben, bár sajnos nem jöttünk meg ezen a napon. Az ilyen csúcsok megérik a mélypontokat.

„A legjobb rész az évek során, amikor jártam, annyi barátot szerzett, köztük sok játékost és menedzsert. Nagyon közel vagyok Barry Fry -hez, ő a 60. születésnapomra ment. Volt nézeteltérésünk, főleg a futballról. Az első időkben valóban egy cipőfűzős költségvetéssel rendelkeztünk, és Barry körülbelül hét -nyolc igazán jó játékost kapott, de a másik három teljesen szar volt. És nem volt visszalépés.Annyira elkeserítő volt, de tudod, hogy nem tehetsz másként, mint Barry. ”

Percy nemcsak szurkoló, hanem önkéntes is sok éven át elnökölt a Barnet szurkolói bizottságában. A klub bizonyos értelemben olyan volt, mint egy második család. „A Barnetben mindenki ismeri egymást, és ha támogat egy Premier League -es csapatot, el kell ismernie, hogy ez nem így van” – mondja. „Korábban ismertem a klub tisztviselőit és játékosait, valamint sok játékos feleségét. Bizonyos értelemben olyanok voltak, mint a nővérek vagy az anyák, de ezt nem igazán lehet leírni, ha nem te vagy a részese. ”

Az alsó ligák azonban nem voltak mentesek a változásoktól. klubok a játék elején. Percy sajnálja a professzionalizációt, amely elválasztotta a játékosokat a rajongóktól.Megjegyzi azt is, ahogy a 2013 -ban megnyílt új terep megzavarta az Underhill stadion köré épülő közösséget.

„Manapság az emberek, beleértve a klubunkat sem, láthatják a játékosokat ,” mondja. – A régi időkben néha kijárt velük egy kocsmázásra a meccs után. Manapság, még a mi szintünkön is, ha este történt valami, azt az összes papírra vakolták. Csak más kultúra volt akkoriban, de nagyon élvezetes. Facebook Twitter Pinterest Barnet akcióban Bath ellen az FA -trófeában decemberben. Steve Percy azt a trófeát szeretné leginkább, ha a klub nyerne. Fotó: TGSPhoto/Rex/Shutterstock

„Még mindig sok barátom van évekkel ezelőtt. De az elmúlt években annyi embert vesztettünk el, akiket jól ismertem.Az átköltözés a kaptárba, amely körülbelül hat és fél mérföldre van Underhilltől, nem ment jól, és az emberek elköltöztek, amit fiatalon tudtál. Attól tartok, hogy ahogy öregszem, a legrosszabb az egészben, hogy az emberek nemcsak a futballt, hanem a világot is elhagyják. ”

Percy azt mondja, nincsenek céljai a sorozatához, csak hogy addig folytatja, amíg egészsége engedi. Ami a csapatát illeti, vannak kívánságok. „Szeretném, ha visszatérnénk a labdarúgó -bajnokságba, és lehetőleg stabilizálódnánk a League One -ban” – mondja. – Azt hiszem, mi lehetünk a londoni Walsall. De ha nekem személy szerint egy dolog hiányzik, az az, hogy szívesen megnyerném az FA Trófeát. Bosszú 1972 -ben. Ezt szeretném rendbe hozni, mielőtt bedobnak egy dobozba. ”

Author: Adam5811