Európai forduló: Lionel Messi segíti a Barcelona győzelmét a Gironában

Lionel Messi sorozatban hatodik alkalommal szerzett gólt a La Liga mérkőzésén, amikor a bajnok Barcelona vasárnap a katalán derbin 2–0-ra lőtte a gironai gárdát, így öt ponttal előrébb került a tabella élén.

Nelson Semedo gyengébb bal lábával ütött, és a kilencedik percben vezetéshez juttatta a Barcát, amelyet egy esővel borított délutánon játszottak a gironai Montilivi stadionban, miután a LaLiga ambiciózus terve a miamiai játék lebukása után elbukott. Marco Reus a Borussia Dortmund thrash Hannover szerepében. További információ

A Madrid 10 főre csökkent, amikor Raphaël Varane egyenes piros lapot kapott, az Espanyol pedig újabb gólt húzott vissza Roberto Rosales csodálatos ütésével.

Spanyolország más részein a Real Valladolid 2-1-re legyőzte a Celta Vigót, míg az Athletic Bilbao 1-0-ra legyőzte a Real Betist.

A Stuttgart frusztrálta a Bayernt az első félidőben, mivel Anastasios Donis lemondta Thiago nyitó.Serge Gnabry visszavezette a Bayernt az élre, amikor a terület szélén összegyűjtötte a labdát, és lövése Christian Gentner mellé került. Facebook Twitter Pinterest Robert Lewandowski ünnepli a gólt a Stuttgart ellen. Fénykép: Matthias Hangst/Bundesliga/DFL a Getty Images segítségével Lewandowski hat perc elteltével kijavította a tizenegyesbüntetését. lőtt a hálóba.A VAR azonban úgy ítélte meg, hogy a csatár rúgás közben behatolt, és elutasította a gólt.

A Repülő Szamarak ezt követően elutasították a büntető fellebbezést, és még mindig tiltakoztak, amikor Marco Benassi szerzett egy másodpercet a Fiorentina számára. Mariusz Stepinksi hátrafelé fejelt Chievo felé, Benassi pedig gonosztevővé vált abban az órában, amikor karjával blokkolta a kapufát, kiállították, Sergio Pellissier pedig egyenlített a pontrúgásból. Facebook Twitter Pinterest A Fiorentina játékosa, Luis Muriel ünnepli a Chievo elleni nyitógól megszerzését. Fotó: Filippo Venezia/AP

A játék egyik végéről a másikra haladva Federico Chiesa tisztázta a Fiorentina vezetését, majd Chievo újabb büntetőt kapott Gerson kézilabdájáért, de ezúttal Pellissier erőfeszítéseit megmentették. .Chiesa egy negyediket, Filip Djordjevic pedig egyet fejel. Az ötödik: iratkozzon fel és kapja meg a napi futball-e-maileinket.

Edin Dzeko harmadik perc vezetést szerzett a Romának, és lesöpörte a labdát, miután Nicolo Zaniolo bedobta útját, és a 33. perc szünetében ismét ütött. Stephan El Shaarawy hozzáadott egy harmadikat, de Timothy Castagne a félidő előtt húzott egyet hátra, amikor fejét Alejandro Gómez keresztbe fejelte.

Rafael Toloi újabb Gomez-góllal fejezte be az Atalanta második gólját, mielőtt tizenegyest ítéltek. Josip Ilicic szabálytalansága miatt.A játékvezető eredetileg búvárkodásért könyvelte el Ilicicet, de a VAR felülvizsgálata után meggondolta magát, és büntetőt ítélt, csak Zapata lőtt a léc fölé.

A kolumbiai egy perccel később kijavította Gómez passzát helyezze el lövését Olsen mellett, és állítson 3-3-ra.

Drámai visszavágó is volt a Parmában, ahol a vendégek Spal az utolsó 20 percben háromszor is gólt szerzett, így 3-2-re nyert. Roberto Inglese két gólja, az első büntetőből a Parmát ültette a vezetőülésbe.

Mattia Valoti kevesebb mint két perccel a gól után, miután lejött a padról, elkezdte a visszavágót, és Andrea Petagna fejelte az egyenlítést. Mohamed Fares három perccel hátrébb lőtte a győztest.

Lowly Frosinone csak a második győzelmét szerezte meg a szezonban, amikor 4–0-ra legyőzte a küzdőtársakat, a Bolognát.

Author: Adam5811