Klopp meglepte, de nem aggasztotta a Liverpool romló, nagy hatos rekordja

A Premier League vezetői az elmúlt 12 meccsükből csak egyet nyertek meg a divízió többi vezető klubjában, a tavaly szeptemberi Wembleyben a Tottenham ellen nyertek 2-1-re, hat döntetlennel és öt vereséggel ebben a sorrendben. Kilenc pont visszatérése a lehetséges 36-ból éles ellentétben áll azzal a kiváló mérleggel, amelyet Klopp a liverpooli mandátuma kezdetén élvezett, amikor csapata négy győzelmet aratott és hatból kettőt döntetlenre tett a „nagy hat” ellen, köztük 4–1-re győzelem a Manchester City-ben. A Premier League bajnoki címet a Liverpool veszíti el? Ne legyél többKlopp úgy véli, hogy csapata Bajnokok Ligája sikere az elmúlt két szezonban, nem pedig a teljesítmény, magyarázatot ad.

“Teljesítmény szempontból ezért olyan meglepő” – mondta a menedzser. „Nem emlékszem ezekre a játékokra, de tudom, hogy gyakran közel voltunk a győzelemhez. Volt egy az Arsenalnál, ahol akkor kellett volna győznünk, amikor Virgil [van Dijk] két olyan agy nélküli gondolata volt, amelyet nem szerzett, a fejléc a kapufa ellen. A Man City ellen tavaly elvesztettük, de ez nem az a meccs, amelyet általában elveszít. A margók a végén annyira kicsik voltak, hogy a labda nem volt túl a vonalon.

„De ezek egy intenzív időszak eredményei. Mindig mi voltunk a [Premier League] klubja, amely a Bajnokok Ligájában volt a leghosszabb.Két szezonnal ezelőtt 1–0-s vereséget szenvedtünk a Chelsea-nél, amikor egy Bajnokok Ligája-meccsről jöttünk, és ők már nem vettek részt. Ez segít. Nem emlékszem ezekre a különös idegenbeli meccsekre, de elég ritka volt, hogy ez egy olyan teljesítmény, amely megérdemelte volna egy idegenbeli meccs elvesztését. Csak ezen gondolhatunk. Nem tervezhetünk győzelmet olyan oldal ellen, mint a Chelsea, a City, a Tottenham, a United. Úgy kell játszanod, ahogyan te játszol, hogy tagadd az erősségeiket és áttold az erősségeidet. Akkor van esélyed. Videó lejátszása 1:12 Jürgen Klopp szerint Frank Lampard Chelsea-je emlékezteti fiatal dortmundi csapatára – videó

“Az utolsó meccs, amelyet a Tottenhamnél nyertünk, a szezon elején volt. Ettől minden más. A szezon elején az Arsenal ellen játszottunk. Egy ideig az egyik legjobb játék volt, és nagyon jól teljesítettünk abban a játékban.Tehát folytassuk tovább, és meglátjuk, mi fog történni. Ez nem nyilvánvaló probléma. ”

Klopp eközben úgy véli, hogy Andy Robertson kiemelkedő liverpooli formája magától értetődő, miután a balhátvéd kemény kritikát kapott a közösségi médiában a Napoli büntetéséért. Kedd. “A kritikának semmi köze a várakozáshoz” – mondta Klopp. „Ez a kinti világgal van összefüggésben. Hetekig és hónapokig jól játszott, és akkor ezt természetesnek veszi. A [Newcastle] előtti meccsen talán ő volt a legjobb játékos a pályán.

„Mindannyian egyetértünk abban, hogy ez nem volt büntető. Okos volt [José] Callejóntól? Igen, ha ilyen okos akar lenni. Kis kihívásokkal és a játékvezetővel folytatott megbeszélésekkel akarta kivenni Robertsont a játékból, és kemény sárga lapot kapott.Amikor nagyon tapasztalt játékosokkal szembesülsz, mindent megpróbálnak csökkenteni a minőségedben. Semmi más nem történt. Teljesen rendes játék volt a Robbo részéről. ”

Author: Adam5811