A lendületes Bournemouth elsüllyeszti a Southamptont, hogy a felfelé ívelőben maradjon

Véget ért a Bournemouth várakozása. Végül a kérdezés 16. időpontjában megkóstolták a győzelmet Southampton földjén, és közben felmásztak a tabella harmadik helyének szédületes magasságába. A déli part dicsekvési jogai az övék, és a Bournemouth utazó szurkolói a végén egy kis schadenfreude-ot is megengedhettek magának, miután egy balszerencsés védekező keverék átadta Callum Wilsonnak a legegyszerűbb gólt, amit valaha megszerezhet.

Ez sok szempontból furcsa játék volt, a Southampton 65% -ban birtokolta és 25 lövést regisztrált a Bournemouth hatosába, mégis az egyetlen statisztika számít a pontszerzésnek. A Bournemouth-nak is volt kizárt gólja les miatt, miután a VAR beavatkozott, és egy erős büntető fellebbezés elutasult a döntés felülvizsgálata ellenére.A technika itt nem állt mellettük, de nem kellett olyan éjszakának lennie, amikor a Southampton ilyen kötelezõ ellenfél volt.

Ralph Hasenhüttl csapatát egy rutinos díszlet visszavonta, amikor Nathan Aké szinte kihívás nélkül hazafelé tartott, és ez a rossz engedmény megadta az alaphangot az első félév lapos előadásának.A Bournemouth ezzel szemben veszélyesnek tűnt, amikor ellentámadtak abban az időszakban, és jellemükről sokat elmond, hogy olyan jól reagáltak arra, hogy Joshua King számára remek gólt láttak. “Valószínűleg ez volt a meghatározó pillanat, hogyan reagálnánk erre a visszaesésre” – mondta Eddie Howe, a Bournemouth menedzsere.

Harry Wilson 10 perccel később megszerzett gólja egy kedves mozdulat végén jött létre, amely értékelte a Southampton jobb szélét, és ettől a pillanattól kezdve nehéz volt visszalátást találni a hazai csapat számára.James Ward-Prowse reményt adott számukra a második félidő tizenegyesével, és utána rengeteg nyomás nehezedett, ennek ellenére az élvonalbeli éles hiánya – Danny Ings és Che Adams ebben a szezonban csak egyszer talált be egymás között – komoly kérdéseket vet fel arról, hogy honnan származnak a gólok ebben a csapatban.

A Bournemouth-nak nincsenek ilyen aggályai, és a végén vad jelenetek voltak, amikor egy mérföldkőnek számító győzelmet ünnepeltek. – Végre – mondta Howe mosolyogva. „Szép érzés. Szerencsére legközelebb visszatérünk, hogy a [győzelem nélküli játéksorozat] nem lesz a beszélgetés témája. Nagyon szép pillanat volt mindannyiunk számára, hogy együtt élvezhessük.Ha belegondolunk, hogy ez a klub milyen messzire jutott az elmúlt években, és néha milyen kilátástalan volt a kilátás, azt gondolja, hogy itt nyerünk a Premier League-ben – ez az, amit egy szakaszban soha nem gondoltunk volna. Szóval szép pillanat ezt tudomásul venni. ”

A játék még csak 10 perces volt, amikor Aké előbbre vitte a Bournemouth-ot. Diego Rico beadott szögletet adott, Aké pedig szabadon futott a labdán. Kevin Danso volt a legközelebb Akéhoz, amikor a holland kapcsolatba lépett, de tehetetlen volt, hogy megakadályozza, hogy erőteljesen továbbhaladjon Angus Gunn mellett.

A stadionban mindenki azt gondolta, hogy 2-0 az állás, amikor King ügyesen tekert a labdára. távoli sarokban, miután átfutott Dominic Solanke menetes passzán, de VAR helyesen azonosította, hogy a norvég éppen lesben tévedt.Ha ez figyelmeztetést jelentett a Southampton számára, akkor nem vették figyelembe. Philip Billing szakadása mélyen könyörgő Kingtől, hogy szabadon engedje a bal oldali belső csatornán, és a középpályás kedves visszavágása választotta ki Harry Wilson futását. Jannik Vestergaardon áthaladva a walesi a harmadik Bournemouth-gólt első góllal szerezte. “Megvan az a képessége, hogy nagy célokkal jelentkezik” – tette hozzá Howe. Böngésszen nyomatékosan áttérve a helyszínről, miután Steve Cook esetlenül hozta le Adamsot.A Bournemouth ekkor büntetést kapott, amikor Chris Kavanagh, a játékvezető elutasította a fellebbezésüket, és a VAR úgy döntött, hogy megsemmisíti ezt a döntést. Bednarek lehetőséget adott Callum Wilsonnak, hogy a labdát a hálóba dobja a jubiláló vendégszurkolók előtt. “Nagyon klinikák voltak, mi pedig nem” – kesergett Hasenhüttl.Southampton 1-3 Bournemouth: Premier League – élőben! További információ

Author: Adam5811