Schicknek új klubja van. Lipcse Rómából szerezte meg vendégként

A Bundesliga jelenlegi vezetője, aki huszonhárom éves csatárt fogad, három és fél millió euróba kerül, további 500 000-et fizetve bármilyen bónuszt.

A 29 millió eurós átutalási lehetőség, amely megegyezik a 750 millió CZK-val, csak akkor érvényes, ha Lipcse a következő Bajnokok Ligájába lép. Az elmúlt három évszakban kétszer csinálta.

Schick nem érkezett dél után hétfőn a nemzeti csapat találkozójára, és nem vett részt a kora esti edzésen a Viktorie Zizkov stadionban.

hetek, mint a legsúlyosabb jelöltek. Végül a klubok és a játékos megállapodtak egy éves fogadásról opcióval.

“Örülök, hogy részese lehetek ennek a nagyszerű és fiatal csapatnak.Hiszem, hogy közösen elérjük céljainkat ”- idézi Schicka a lipcsei weboldalt.

Papíron egyértelművé kellett tenni hétfőn 18 óráig, amikor az átutalás dátuma Németországban véget ért. A klubok nem sokkal később bejelentették az üzletet.

Vasárnap este Schick azt remélte, hogy eléri a római derbi (1: 1), ám végül a Lazio-val folytatott rangos párbaj ült a padon. Az olasz televízió bejelentette, hogy néhány napos habozás után úgy döntött, hogy elfogadja Lipcse ajánlatát. És a spekuláció megerősítésre került.

„Patrik nagyon jó technikailag és fizikailag felszerelt labdarúgó, elegendő nemzetközi tapasztalattal.Ez kibővíti támadó képességeinket ”- mondta Markus Krösche, a lipcse sportigazgatója.

Két évvel ezelőtt az AS Roma majdnem milliárd koronát fizetett a legtehetségesebb cseh labdarúgóért, Schick lett a legdrágább játékos a klubtörténetben, de soha nem jutott el a felállásba. Eusebio di Francesca edző erőszakos távozása után helyzete gyengült.

Džeko bosniai sztrájk elsőbbséget élvez a szárnyon, gyakran a támadó játékosok Cengiz Ünder, Justin Kluivert vagy Nicolo Zaniolo a szárnyakon.

Két szezonban Schick az AS Rome-ban beavatkozott 58 mérkőzésbe, beleértve a kupát, és nyolc gólt szerez.Például a tavalyi szezonban tizenöt alkalommal volt a bajnokságban.

Az RB Leipzig a Bajnokok Ligája résztvevője, Németországban az erős Bayern München – Dortmund mögött áll.

Az új edző, Julian Nagelsmann vezetése alatt. játszik Lipcse két betolakodó sorában. Ennek ellenére Schicknek nem lesz könnyű.

Timo Werner a csapat és a verseny sztárja, a jelenlegi első német előrejelző, öt Bundesliga gólszerző három fordulóban. Yussuf Poulsen dán képviselő veszi át a vezetést, a cseh határ a harmadik a pártban.

“Jobb, ha a nemzeti válogatott tudja, hogy hova tartozik” – jegyezte meg Jiří Chytrý. Schick nélkülözhetetlen a nemzeti csapat számára.Júniusban úgy döntött, hogy Bulgária felett (2: 1), Montenegróval (3: 0) megnyeri a harmadik gólt a kvalifikációban, és alapvetően egy másik góllel is részt vett.

Róma nem volt annyira elfoglalt. Az alakja és kifejezése nem írta alá.

“Megerősíti a reprezentációban betöltött szerepét. Mindent képes megbirkózni, kulcsfontosságú játékos számunkra, gólt szerez, dönt a meccsről ”- mondja Chytrý.

Author: Adam5811