Modest pro Stavjaňa. Hogyan kezdődött a budapesti missziója

Az elmúlt szezonban a Motors jégkorongjátékosai a széleskörű, tapasztalt játékosokon alapuló cadrának köszönhetően a szélsőséges versenyre akartak menni. A menedzsment fogadja a bevált edzőket, akik megmentették a csapatot az első szezonban a nyitószezonban, és a következőre vezetett. Nem sikerült. A 2015/16-os zarándoklat véget ért az elődöntőben.

Idén a dél-csehországok úgy döntöttek, hogy újabb utat választanak. Míg a csapat nagymértékben megegyezik a tavalyi évvel, az új nevek hozzáadásával a csapat változik. A földről felfelé. ?Az első néhány hétben arra utalnak, hogy van idő az új munkákra és új szokásokra a dél-csehországi klub számára. „Győztes mentalitású edzőt kerestünk. Pontosan Antonín Stavjaňa. Progresszív tréner, ”magyarázza Stanislav Bednařík, a klub főigazgatója, aki elmagyarázza az új edző elkötelezettségének fő okait. Nyitrában idén április végén sikerült felemelnie a csapatot az asztal alsó szintjeiből a bajnoki címre. Minden évben kicsit messzebb volt.

„Nagyon profi volt számomra. Szakértő, és azonnal látható. Ez a kabin hatalma volt ”- mondja Stavjaňu, a Nitra újságírója, Ladislav Odráška.Pozícióját megerősíti, hogy ebben a szezonban a legnagyobb csillag Jozef Štumpel februárban elhagyta a csapatot. Helyi ikon és játékos, aki 15 évszakot játszott az NHL-ben. A média szerint a kabinba került a kabin nyugodtan. ”Amikor Stavjaň úrnak beszélgetésre hívott, mindig kész volt. A válaszai mindig fej és sarok voltak – mondta hozzá az újságíró. Már jó hírnévnek örvend a játékos, aki négy bajnoki címet nyert a bajnokságban.Hasonlóképpen, ez a legenda edzés közben is kíséri.

„Amikor Karlovy Vary-ban voltam a játékosom, nagyszerű edzés volt, és minden tapasztalt srác, mint Václav Skuhravý és Petr Kumstát dicsérte.Még ma is megerősíti, amit tapasztaltam ”- magyarázza Petr Sailer, a Budweiser Club Műveleti Igazgatója. “Ez az egyetlen módja annak, hogy száz százalékban csinálják, mert tudják, mit ad nekik” – tette hozzá maga Stavjaňa is. általános előkészítés. „Az első edzői benyomásaim pozitívak. A nyári képzés egy kicsit más, mint a korábbi években, amit Budejovice-ban tapasztaltam.Nagyobb hangsúlyt fektetünk az erőre és a test közepére, ami nagyon fontos a jégkorongban, ”Tomas Nouza támadó az új képzés első két hetét írta le. „Most tényleg olyan dolgokat csinálunk, amiket elmúltunk. Habár sokáig nem létezik egy új edző, már az egész kabinból már érezhető, hogy az edzések nyugodtak, és a srácok ízlésesen mennek velük. Emellett nem is olyan sok a zárási idő ”- tette hozzá az utolsó két évad legjobb csapata. Ez az egyik hobbija, ami sakk.

„Bármilyen ellenfél számára is jól felkészülhet. Ő nagyon őszinte ebben a tekintetben.Minden részletre megpróbálja felkészíteni a csapatot. És a hír az, hogy a szlovák verseny keményen segített neki, és amikor együtt jön, ez egy plusz, Sailer hozzáteszi. Nem is akarta összehasonlítani az edzőket. – Petr Rosol itt is sok munkát végzett, de mindenki más. És ha tovább akarjuk mozgatni a klubot, olyan embert kerestünk, mint Mr. Stavjani, ”magyarázza. képviseleti munka

Antonín Stavjani másik jellemzője, amelyen az emberek körülötte szerények.Amikor Bohémia déli részén jött, nem emlékeztette senkit a szlovák címre vagy a múltban elért egyéb eredményekre. „Mindig attól függ, hogy milyen anyaggal dolgozol. Ha van egy csapatod, amely megtakarítási feladattal rendelkezik, és alacsonyabb minőségű vagy, akkor Önnek sikerül megmentenie magát. Ha van egy olyan csapat, amely a legmagasabb rangúakra törekszik, a nyomás eltérő. Ha végül az elődöntőben találod, csalódást okozhat ”- magyarázta. – Nincs ilyen törekvésem. Élvezem a klub jégkorongot, ahol naponta dolgozhatok a játékosokkal.Ez egy vezetői ügy a nemzeti csapatban, és már két éve próbáltam meg egy cseh sarokban asszisztensként ”- válaszolt az egyik interjúban az iDNES.cz-ről, amikor megkérdezte, hogy vezeti-e a szlovák csapatot Vladimír Vůjtek után.

Az edzői karrierje során rengeteg szezon és sok helyzete volt. Tudja, mit szeretne harcolni az asztal tetején. Főleg Szlovákiában próbálta. Már játszott a csapatnál az asztal farkán, és többször is visszahívott a futószezonban. Az utolsó azonban már 2011-ben, mielőtt csatlakozna a Nyitra-hoz.

A medalionok eredményei terén elért haladás az extra bajnokságban még nem történt meg. „Szeretem azt a tényt, hogy a klub előre akar járni. Nem akarok semmit sem mondani a jégkorongról és hasonlókról. A cél világos.Ez egy folyamat lesz, és azt akarjuk, hogy előrelépjünk ”- mondja határozottan. És akkor beszéljünk arról, hogy milyen volt a forgalmas menetrendje, ahelyett, hogy a siker ünnepléséről beszélnénk.

Author: Adam5811