Motlik ünnepelte a szlovák bronzot. Most azt akarja, hogy utolérjék Pilsen ellen

“A kézilabda itt az első számú sport, hatalmas támogatással a város oldalán.Az érem a tavalyi célunk volt, idén végül sikerült – mondta Mottak, egy 47 éves matrac. A bronz Bystrica sorozatában öt Shales-t legyőzött, és 30:26-ban megnyerte az otthoni meccset.

“Rettenetesen nehéz sorozat. Šaľa-nak sok korábbi és jelenlegi képviselője van, a mérkőzések kiegyensúlyozottak ”- mondta a kapus, aki Szlovákiában múlt hónapban a Pilsen Talent-szel mester kalapot nyert.

Považská Bystricában, még tavaly is elnyerte pozícióját Négy évvel később a korábbi Ladislav Kovačin visszatért Németországba, és a csapatban egy másik tapasztalt kapus Martin Biela versenyzője volt.

“Mégis, mint idegennek, egy lépéssel kell lenned.Felkaptam a perc legnagyobb részét, az első számú kapus voltam. Örülök, “Motlik, aki tíz évet töltött Franciaországban, a szezon kezdetén értékelték. A szezon kezdetén sérült a váll sérülésében, és a hatodik fordulóba ugrott New Locksben. “Eredetileg a harmadik kapus voltam, de nem sikerült, és Martin megsérült. Bementem a célba, nyertünk és elkezdtük. De attól tartottam, hogy a váll még mindig nem volt 100%, és ha megint sérülnék, ki tudja…”Motlik szlovák klubja az elmúlt szezonban is a nyolcadik Challenge Cupba került, ahol a csapat a Madeirával kiesett Portugáliában

De most, két szezon után, hangos a Povážská Bystrická…

“A klub helyet ad a fiatalabb fiúknak.Volt egy üzlet, de fél dollárt kell fizetnem. Végül egyetértettünk abban, hogy Szlovákiában leszek. ”

A Memlie emlékei nem maradtak eléggé kellemesek. “Egy csomó barátot találtam itt, akik hiányoznak. Az Extraliga minősége az első szezonban magasabb volt, mint a cseh. Elég, de megjegyezte, hogy nem terveztek versenyezni. Annyi játékos ment ki tavaly. Azt hiszem, ez szörnyű szégyen. ”

Októberben negyvennyolc lesz, de nem ér véget. “Az egészség jó, tartom a teljesítményt, és még mindig nagyszerű ízlésem van. Azt hiszem, még a következő évre is felzárkózhatok – mondta Motlik.

Még mindig nagy kívánsága van -, hogy felzárkózzon Pilsenhez, ahol otthon van. “Néhány ajánlat.Az elkövetkező napokban egy névtelen morva klubtal beszélek. ”

Ki tudja, talán Mottiko kívánsága őszén teljesül.

Author: Adam5811